نویسنده : زیگموند فروید، اسلاوی ژیژک، ژاک آلن میلر و…

مترجم: شهریار‌‌ وقفی‌پور

پاره‌ای از متن کتاب:

ماه های متمادی، من مجبور بودم به این شکوه‌ی چنین فرد هیستریکی گوش دهم: زنی، یک پزشک-که عملکردهای اجتماعی بسیار مهمی، و همچنین کلی مسئولیت داشت. در عین حال، شکوه‌ی بنیادینش این بود “من هیچ کسی نیستم” و کسی، که مثل یک بچه، برای من خودش را با نقاشیای از خودش این طور معرفی می کرد: طرحی از سری پر از علائمی کوچک که هیچ نظمی نداشتند. من نسبتا تحت تاثیر قرار گرفتم که آدمی دیده ام که چنین مسئولیت سنگینی دارد اما طرحی تحویلم داده که این قدر بچگانه است و در عین حال، نامه ای هم به من داده است که برعکس نوشته شده است. لازم به یادآوری است کسی که عادت داشت کلماتی را برعکس و آینه گون بنویسد، لئوناردو داوینچی بود. در ضمن، این خانم همیشه لباسی واحد داشت. بعد از مدتی، او گفت این عمل برای او ضروری است تا احساس کند تشخیص داده می شود[و بقیه او را می شناسند]. او نمی توانست یقین داشته باشد یکی(واحد) می ماند مگر این که همیشه لباسی واحد بپوشد. یقینا نمی توانستم بگویم این موردی از روانپریشی است. برای ما لاکانی ها این زن “هیستریک” است.

بخشی از سخنرانی ژاک آلن میلر

شهریار وقفی‌پور شاعر، نویسنده، مترجم، منتقد ادبی و برگزیده دومین دوره جایزه شعر احمد شاملو است. او همچنین، فعال در حیطه روان‌کاوی و ادبیات است. وقفی‌پور در کتاب تلی از تصاویر شکسته، یازده مقاله از اندیشمندان روانکاوی را ترجمه کرده است.
زیگموند فروید، ریچارد وولهایم، الیزابت گروش، اسلاووی ژیژک، الکس سرانو، باربارا جانسن، الی راگلند، لوئی آرمان و ژاک آلن میلر نویسندگانی هستند که مقاله‌هایشان را در این کتاب می‌خوانید.
مقالات کتاب حاضر به کنکاش و بررسی مفهوم ضمیر ناخودآگاه فروید، می‌پردازند.

یادداشتی از زهرا اسدی