آیا تا به حال، برای شما اتفاق افتاده که برای کارهای هفته آینده برنامه‌ریزی کرده باشید و درست موقعی که قصد اجرای برنامه را دارید، یک موضوع دیگر توجه شما را به خود جلب کرده باشد؟ مثلا ایمیل‌های خوانده نشده، یا بعضی تمیزکاری های اضافی خانه که خیلی هم ضروری نیستند و همینطور، ساعت‌ها و یا حتی روزها صرف کارهای دیگر کرده باشید و هدف آن هفته به کلی فراموش شده باشد؟ متاسفانه، این بدین معنی است که احتمالا در انتهای هفته مجبور شده‌اید که برای تحویل کارهایتان سر موعد، فشار بیشتری را تحمل کنید و حجم زیادی از کارها را در یک روز انجام دهید و یا حتی بدتر، اینکه کارتان را با تاخیر تمام کنید و یا اینکه کلا آن را نیمه تمام رها کنید. 

اگر چنین اتفاقی برای شما زیاد می‌افتد، ممکن است احساس کنید که هیچ وقت نمی‌توانید یک آدم وقت شناس و با برنامه باشید. حتی ممکن است خودتان را سرزنش کنید و احساس کنید آدم تنبلی هستید. اما، خبر خوب این هست که اولا، شما تنها نیستید و خیلی از افراد با چنین مشکلی روبرو هستند و دوم اینکه، آگاهی پیدا کردن از انگیزه‌های پنهان اهمال‌کاری، می‌تواند به شما در حل این  موضوع کمک کند. 

در حقیقت، کارهای بسیار زیادی برای رهایی از اهمال‌کاری می‌شود، انجام داد. اما اولین قدم، پیدا کردن علت اهمال‌کاری در خودتان است. این علت می‌تواند برای هر فردی متفاوت باشد. مثلا یک فرد ممکن است به دلیل کمال‌گرایی دچار این مشکل بشود و فرد دیگر به خاطر ترس از شکست و یا حتی ترس از موفقیت. بعضی افراد ممکن است از تغییر کردن هراس داشته باشند و بعضی دیگر از رهاکردن فانتزی‌هایشان. اما چندین علت عمده برای اهمال کاری وجود دارد که ما قصد داریم در چند یادداشت آینده به مهم‌ترین علت‌ها و راهکارهای مقابله با آن‌ها بپردازیم.

شما چطور؟ آیا دائما از برنامه‌های خودتان عقب هستید؟ آیا همیشه در آخرین لحظات مجبور به تحمل فشار و استرس زیاد برای تحویل کارهایتان می‌شوید؟ آیا می‌توانید چند دلیل احتمالی برای اهمال کاری خودتان پیدا کنید؟ برای ما از تجربه‌هایتان در زمینه اهمال کاری و دلایل شخصی خودتان بنویسید.

منبع:

https://www.psychologytoday.com/intl/blog/fulfillment-any-age/201801/new-way-understand-procrastination